Informujemy, że strona internetowa http://messergroup.com/pl/ korzysta z plików cookies oraz technologii pozwalających na dostosowanie treści strony do potrzeb i wygody naszych użytkowników. Szczegółowe informacje dotyczące zastosowanych technologii znajdują się w dokumencie „Polityka prywatności”. Korzystając z serwisu akceptują Państwo jej postanowienia. W przypadku braku zgody, prosimy o zmianę ustawień Państwa przeglądarki internetowej.
Widok zawartości stron

Gazy stosowane w przemyśle spożywczym

Jakość przez dłuższy okres czasu, świeżość, smakowity wygląd ... gazy są niezbędne w przemyśle spożywczym. Podstawowym ich zadaniem jest zachowanie jakości produktów. Z tego powodu, gazy spożywcze są często wykorzystywane już w fazie produkcji.

Aby zaoferować najlepszy produkt, Messer stworzył odrębną linię gazów dla przemysłu spożyczego: Gourmet. Wszystkie gazy z linii Gourmet spełniają najwyższe wymagania jakościowe potwierdzone odpowiednimi certyfikami. Pod nazwą "Gourmet" dostarczamy zarówno gazy jednorodne, jak i mieszaniny gazów specjalnie stworzone dla przemysłu spożywczego.


 

.
• Gourmet C (dwutlenek węgla), hamuje wzrost bakterii i grzybów
• Gourmet O (tlen), przeciwdziała utlenianiu tłuszczów i olejów

  • nie pozwala rosnąć tlenowym bakteriom i grzybom
  • zachowuje czerwony kolor mięsa
  • hamuje wzrost bakterii beztlenowych

• Gourmet N (azot, gaz obojętny)

  • zapobiega jakiejkolwiek reakcji

Odpowiedni gaz do twojej aplikacji

 

Messer Form

Doradztwo

Zastanawiasz się, który gaz jest najbardziej odpowiedni do twojego zastosowania? Nasz specjalista ds. Żywności może ci pomóc w wyborze. Skontaktuj się z nami, aby pomóc Ci w wyborze ...